PERFORMANTIE EN GEZONDHEID MEETBAAR MAKEN MET BIOMARKERS UIT SPEEKSEL.

ADVIES OP MAAT VAN HET INDIVIDU EN CONTEXT.

Alles maakt deel uit van een systeem. Gezondheids-interventies worden nooit in een vacuum uitgevoerd en benodigen inzicht en advies op maat van het individu en zijn/haar context. Een holistische benadering zal alle systemen in beschouwing nemen. Er wordt begeleid op vlak van voeding, beweging en regeneratie door inzicht, kennis en actieplannen op te stellen op maat van het individu.
 

Werkwijze

Performance coach

Biomarkers
DE VOLGENDE STAP IN OPTIMAAL EVENWICHT EN PERFORMANTIE

De uitdaging om gezond te presteren in de bedrijfswereld wordt een steeds groter. Kiezen we voor een connected lifestyle of knippen we in onze beschikbaarheid? Hoe verhoudt deze keuze zich tot het stressniveau en performantie per tijdséénheid?

Dankzij een goede opvolging en begeleiding van high performers, is het mogelijk om het risico op tijdelijke of langdurige uitval te verkleinen. Niet enkel het individu heeft hier baat bij maar ook de organisatie.

Met deze service levert uw bedrijf een bijdrage aan het mens-zijn van het individu én de productiviteit van uw organisatie.
 


RELEVANTE BIOMARKERS
 
Cortisol wordt vrijgegeven door de bijnieren als reactie op stress. De primaire functie van cortisol is energie vrij te maken om te ontsnappen aan de stressor zoals bepaalde situaties op het werk of in de privé-omgeving. Wanneer de vrijgemaakte energie niet opgebruikt wordt voor een fysieke activiteit, ontstaan er een aantal nadelige gezondheids-effecten. De bloedsuikerspiegel verhoogt met risico op diabetes type 2, opstapeling van abdominaal vet en verhoogde bloeddruk. Uitputting van de bijnier zorgt voor het disfunctioneel reageren op stress en leidt tot burn-out. sIgA is een slijmvlieseiwit en speelt een belangrijke rol bij de afweer tegen bacteriën en virussen. Te weinig beweging en stress onderdrukken sIgA en vergroten de gevoeligheid voor infecties. Beide biomarkers worden driemaandelijks in kaart gebracht
WERKWIJZE

Na een intakegesprek wordt er een eerste speekselanalyse uitgevoerd door een erkend labo. Je krijgt daarvoor een afnamekit en de nodige instructies mee naar huis. De biomarkers die we in kaart brengen vertonen een diurnaal profiel. Ze variëren m.a.w. over een cyclus van 24u; je neemt je speeksel dus drie maal af op één dag. Dit profiel geeft een inzicht in je fysiologische veerkracht, performantie of uitputting.

Naast het meten van de biomarkers, is er een assessement van je gezondheid op vlak van voeding, beweging, regeneratie en geluksbeleving. De combinatie van deze twee meetmethodes vormen de basis van een begeleidingsprogramma op maat.

Elke drie maanden krijg je een afnamekit, analyse, consultatie en holistisch advies. Zo krijg je zicht op je huidige gezondheidstoestand en weet je of je klaar bent voor je volgende uitdaging.
 
PERFORMANCE COACH


Mijn missie:
Met mijn uitgebreide kennis en ervaring in voeding, leefstijl-management en fysiologie help ik om inzicht en verandering te brengen in de gezondheid en vitaliteit van iedereen die op zoek is naar een betere gezondheid en een optimaal leven.
Dit doe ik door 1 op 1 begeleiding, workshops voor bedrijven en particulieren én specifieke services in gezondheidsbevordering voor bedrijven en organisaties.
Mijn uitgebreide kennis en ervaring in voeding, leefstijl, fysiologie helpen je om inzicht en verandering te brengen in gezondheid als kern van performantie.


Tracklist:
Ik studeerde ingenieurswetenschappen en realiseerde tal van grote industriële en high tech bouwprojecten in een hoge druk werkomgeving. Tegelijk behaalde ik het diploma Bachelor in de voedings- en dieetkunde en was ik tweede laureaat in mijn studierichting. Dit terwijl ik volop bouwprojecten beheerde. Ik haalde eveneens een pedagogisch bekwaamheidsbewijs en ben erkend leraar. Opleiden en begeleiden zijn een deel van mijn passie. Ik certificeerde me ook als Holistic lifestyle coach via het CHEK institute in het Verenigd koningkrijk.

Innovatie:
De wereld is in permanente verandering. Dat is steeds zo geweest en zal altijd zo zijn. De wetenschap verwerft dagelijks nieuwe inzichten en de beschikbaarheid van middelen vernieuwt permanent. Daarom blijf ik ook steeds mee met de innovatie. Zo is het eveneens mogelijk om bij mij biomarkers zoals vrij cortisol en sIgA te laten meten om zo je stresstoestand in kaart te brengen, op te volgen en de gepaste gezondheidsinterventies toe te passen. Klik hier voor meer informatie

Zelfzorg en performantie:
Wanneer we werken en leven in een context die ons hoge verwachtingen oplegt, is zelfzorg niet te verwaarlozen. Vanuit een holistisch kader is fysiologie, biologie en mentale toestand met elkaar verbonden. Een interventie in één van die domeinen heeft invloed op het andere domein. Nog nooit in de menselijke evolutie hebben we te maken gehad met zoveel prikkels, mogelijkheden en keuzes. De noodzaak om voor onszelf te zorgen en onze performantie/mogelijkheden te bewaken is groter dan ooit.


I walk the walk:
Ik ben Jonatan. Als kind was ik zwaarlijvig en door zelfstudie, falen, proberen en groeien, vond ik een integrale leefstijl die bij me past. Ook tijdens de uitvoering van grootschalige bouwprojecten, tegelijk met bijkomende studies, ben ik erin geslaagd om mezelf gezond en stabiel te houden. Vandaag heb ik zelf perfect gewicht, en een vetpercentage van 12%. Dagelijks bewegen, sporten en mediteren zijn verankerd in mijn leven. Ik werk en begeleid vanuit een ruime ervaring. In mijn praktijk pas ik enkel informatie, kennis en methodes toe die ik zelf geintegreerd of geprobeerd heb.


Maak je eerste afspraak via
jonatan.delhem@growyourself.be
+32 478 28 85 04