In de oude traditie van vuurrituelen vinden we rust, inspiratie en een diepe verbinding met onszelf. Het vuur herinnert ons eraan dat we niet alleen zijn, dat we deel uitmaken van iets groters dan onszelf. We laten ons leiden door de vlammen, onze angsten en twijfels verbranden, en de weg naar onze innerlijke kracht vinden. In het vuur ontdekken we onze ware zelf en herstellen we de verloren band met onze ziel.
Image


In duisternis, schaduw danst met licht
De nacht, een tijdloos, heilig zicht.
Fluisteringen van hen die zijn voorgegaan,
boodschappen in vlammen opgegaan

Onder de zilveren sluier van de maan omhuld
grens vervaagt tussen werelden
vol geduld onthuld vuur vertelt verhalen
oeroud,wijs
Terwijl krachten zich verzamelen
voor even
heel dichtbij
 

Zaterdag 27 januari 2024 - Imbolc

Imbolc's stille vuur, door de winter bewaakt
Een nieuw begin in vuur ontstoken.
Duisternis vervaagt, het licht raakt de aarde aan,
de kiem bleef ongebroken nu het vuur zal dansen 
De zon herrijst, de kracht ontvouwd.
Duisternis draagt zaad, bewaard
voor groei.

Imbolc belichaamt voor de Kelten de viering van het ontwaken van het licht en de belofte van vernieuwing tijdens het begin van het nieuwe jaar.

Tijdstip - 19u00-22u00 
Locatie - 1670 Pepingen
Prijs - 68€
Plaatsen - beperkt tot 12 personen


Volzet
Image

Zaterdag 23 Maart 2024 - Haru 春

De bleekgroene wilg.
Nu de draden zijn geregen
met zilveren dauwdruppels
en de stenen zijn verspreid
door de bries uit de bomen
in het voorjaar.

De diepe betekenis van het Japanse woord "haru" omvat de poëtische essentie van de lente, die staat voor vernieuwing, ontluiking en hoop.

Tijdstip - 19u00-22u00 
Locatie - Pepingen
Prijs - 68€
Plaatsen - beperkt tot 12 personen


Uitnodiging aanvragen
Image

Engagement

Deze rituelen vragen van jou meer dan alleen tijd en aandacht. Het vereist een diepgaande bereidheid tot reflectie, een overgave aan onszelf diep vanbinnen, en een verlangen naar rust en stilte te midden van het tumult van het leven. Het is in deze momenten van bezinning en sereniteit dat we onze ware kracht ontdekken en onszelf volledig kunnen omarmen.
Image

Diepgang en duisternis

Een belofte van diepgang en duisternis. Dit verwijst niet alleen naar de fysieke duisternis rondom het vuur, maar ook naar de symbolische duisternis die we allemaal in ons dragen. Het ritueel nodigt uit om je schaduwkanten en verborgen angsten onder ogen te zien en te omarmen. Door de confrontatie met deze duistere aspecten van jezelf, kan je groei en transformatie ervaren, waardoor je sterker, bewuster en er meer harmonie tussen jezelf en de wereld om je heen ontstaat.

Stilte en Sereniteit

Een belangrijke belofte van het vuurritueel is die van stilte en sereniteit. In onze drukke levens worden we vaak overspoeld door geluiden en afleidingen. Hier bieden we een zeldzame kans om afstand te nemen van ruis van de buitenwereld en innerlijke rust op te zoeken. De stilte en sereniteit die tijdens het ritueel heerst, stelt je in staat om diep in jezelf te luisteren, je gedachten te verkennen en een gevoel van vrede en verbinding met de je omgeving te ervaren.

Innerlijke processen

Het vuurritueel is een krachtig evenement dat je de gelegenheid biedt om diepgaande innerlijke processen te verkennen, te omarmen en te transformeren. Eén van de belangrijkste verwachtingen die je mag koesteren, is de ruimte die het ritueel biedt voor deze innerlijke processen. Door te zitten rondom het vuur, zich te verbinden met de vlammen en de warmte te voelen, kan je je gedachten, gevoelens en zorgen vrijuit verkennen en delen. Dit geeft hen de kans om diep in zichzelf te duiken en belangrijke inzichten te verkrijgen over je persoonlijke groei.
 

Wat vooraf ging 
en oude vertelsels

Image

16 december 2023

In de diepste koude omarmen we de warmte van het vuur. De afwezigheid van de zon, nodigt ons uit om diep naar binnen te keren. We zoeken de innerlijke gloed op die ons door het duister leidt. 
_
"Gehuld in de diepste duisternis van het jaar, vond ik mijn weg naar het vuur, waar vlammen als wachters van verandering dansten. Terwijl ik mijn lasten en zorgen in de vlammen wierp, voelde ik een innerlijke catharsis, een bevrijding van oude lasten, die me omhulde als een warme deken in de kille nacht. Uit de as van mijn bezorgdheid rees een hernieuwde kracht en een diep gevoel van hoop, als een fonkeling die de weg naar innerlijke groei verlichtte.

4 november - 2023 Samhain

Samhain's vuur nodigt ons uit om in de betoverende dans van de vlammen onze diepste zelf te ontmoeten. Op een warme plek, waar zijn die ons voorgingen, laten we achter wat ons ooit gediend heeft.
_
"Samhain heeft mijn innerlijke landschap veranderd, als een vuur dat mijn donkerste hoeken verlichtte en mijn angsten in schaduwen deed vervagen. Onder de sluier tussen werelden, ontdekte ik een diepere verbinding met mijn eigen transformatie, terwijl het vuur van Samhain mijn geest zuiverde en vernieuwde voor een nieuw begin.

23 september - 2023 Kouyou - 紅葉

Dit betoverende moment markeerde de gelijkheid van licht en duisternis, en in die balans ontdekken we de diepere wijsheid van de seizoenen. Het was de tijd waarin het vuur, als hoeder van transformatie, ons uitnodigde om los te laten wat niet langer dientde, om de vruchten van de zomer te oogsten en onze innerlijke vlam te laten ontbranden.
_
"Ooit in duisternis gehuld, vond ik tijdens de vurige herfst; onder het karmijnrode hemelgewelf bloeide een band die mijn onverkend  pad verlichtte. Als bladeren die transformeren, danste mijn hart naar herrijzenis, omhuld door de warmte van het vuur, en verrees in mij vernieuwde kracht, in een weerspiegeling van de zomer.
Image

Amy De Pauw

Amy is een uitzonderlijke begeleidster van innerlijke processen. Haar unieke talenten van diep voelen, diep waarnemen, het begeleiden van processen en het brengen van een zachte aanpak maken haar tot een waardevolle aanwinst voor iedereen die op zoek is naar begeleiding op hun persoonlijke reis.

Haar werk als vroedvrouw in Cambodja en Uganda heeft haar een diepgaand begrip gegeven van de delicate aard van transformatie en leven. Dit in combinatie met haar ervaring in het begeleiden van processen in complexe gezinssituaties getuigt van haar vermogen om mensen te ondersteunen bij het omgaan met diepgaande innerlijke processen.

Wat Amy onderscheidt, is haar vermogen om objectief te blijven en te erkennen dat alle aspecten van iemands innerlijke wereld er mogen zijn. Ze creëert een veilige en oordeelloze ruimte waarin deelnemers hun innerlijke processen kunnen verkennen. Haar zachtheid zorgt ervoor dat mensen zich gehoord en begrepen voelen tijdens hun reis naar zelfontdekking en heling.

Image

Jonatan Delhem

Jonatan is een voortreffelijke gids op het pad naar een betere gezondheid. Hij maakt op een uitzonderlijke manier verbinding tussen wetenschap en de dagelijkse realiteit, wat hem tot een waardevolle bron van begeleiding maakt voor iedereen die streeft naar een optimaal welzijn.

Jonatan benoemt wat is, zonder oordeel. Zijn vermogen om met een neutrale en begripvolle blik naar de uitdagingen van zijn cliënten te kijken, creëert een veilige en ondersteunende omgeving waarin groei en herstel kunnen plaatsvinden. Hij plaatst verantwoordelijkheden waar ze thuishoren, waardoor zijn cliënten worden aangemoedigd om actief deel te nemen aan hun eigen genezingsproces.

Zijn indrukwekkende ervaring in high performance corporate omgevingen en zijn expertise in het toepassen van innovatieve wetenschappelijke inzichten in de gezondheidssector maken hem tot een buitengewone mentor. Hij begrijpt de druk en uitdagingen van moderne levensstijlen en weet hoe hij deze kan integreren met wetenschappelijke benaderingen om effectieve en persoonlijke oplossingen te bieden. Daarnaast is Jonatan een gepassioneerde docent die zijn kennis graag deelt. Hij is in staat om complexe concepten op een begrijpelijke en praktische manier over te brengen. Jonatan helpt om wetenschap te hertalen naar een context waar heling mogelijk is.